Dicophar kétszikű gyomirtó kultúrgyepre

Szemet gyönyörködtető pázsit bosszantó gyomok nélkül

Védekezzen egyszerűen és hatékonyan az olyan növények ellen, mint a mezei acat, a parlagfű, a folyondár szulák és további széleslevelű gyomok

Az egészséges pázsit luxust és harmóniát közvetít

Melyik gyeptulajdonos ne vágyna puha, kellemes, lágy tapintású pázsitra, mely friss zöld színével felüdíti szemlélőjét? Melynek intenzív élettelteli színe kiemeli a kert növényeinek pompáját és az épített környezet szépségét? 

Akár az otthoni kert, akár egy szálloda vagy nyaraló gyepszőnyegéről beszélünk a jól ápolt pázsit mindig rendezett és tiszta benyomást kelt. Ráadásul az egyenletes, sűrű gyepszőnyeg egészen különleges élménnyel ajándékozza meg azt, aki mezítláb sétál rajta.

Mindez elveszik, ha gyomok csúfítják el a területet.

A gyomok különösen a telepítés utáni években jelentenek problémát

Terület és kultúrafüggő ugyan, de a gyepfelület gyomosodásáért nagyjából 80%-ban a talaj felső 0-8 cm-ében megtalálható gyommagvak a felelősek. Az ezekből kifejlődő növények a telepítést követő években rengeteg bosszúságot okoznak.  Sokan azok közül, akik nem bízták profi kertészre a gyep telepítését, vagy elmulasztották a gondos talajelőkészítést a munkálat előtt, ezekben az időkben adják fel a szép gyepről szőtt álmaikat, és érik be egy gyomos, füves területtel.

Tévhit, hogy a gyep idővel kiszorítja a gyomokat

Speciális gyomirtó permetezőszerrel sokat tehet a szép pázsitért

Első lépésként határozza meg a gyepben elszaporodott gyomokat. Ha az Ön gyepében is tömegesen fordul elő gyermekláncfű (pitypang), parlagfű, százszorszép, folyondár szulák, mezei acat, valamint különböző lóhere fajok, útifű fajok és sok más további széleslevelű -tehát kétszikű- gyomnövény, jó hír, hogy speciális gyomirtóval is felveheti ellenük a harcot. A Dicophar gyepgyomirtónak köszönhetően felhagyhat a fáradságos és alig hatékony gyomlálással.

Mezei acat: Roppant bosszantó gyom, mely szúrós levele miatt élvezhetetlenné teszi a gyepet. Gyökere, akár 1,5 m hosszú is lehet, így gyomlálással szinte kiirthatatlan.

A Dicophar alkalmazása

Folyékony vízoldható koncentrátum

LA pázsitot alkotó fűfélék bokrosodásának kezdetétől (április) egészen szeptemberig, fagymentes időszakban alkalmazható. A legjobb eredményeket általában a gyomok fiatal és aktív növekedési szakaszában lehet elérni. Javasoljuk, hogy fűnyírás után egy héttel (a kétszikű gyomok növekedésének megindulásakor) juttassa ki a szert. Hatóanyaga: dikamba 20g/l, (1,88%m/m), MCPA 70g/l (6,59%m/m), D 70g/l (6,59%m/m), MCCP-P 42g/l (3.96%m/m) Adagolása: 100 ml szert 10 l vízben elkeverve, permetezővel kijuttatva. Kiadósság: 100 ml Dicophar 100 m2 felületre elegendő.

A Dicophar használata során tartson be pár egyszerű szabályt

  • A kijuttatás után egy hétig nem javasolt a fűnyírás! 
  • A készítmény alkalmazható teljes felület kezelésére, vagy csak folt felületek gyommentesítésére is. 
  • A Dicophar kijuttatása után a gyepfelületet 6 órán belül ne érje csapadék, ne öntözze be, mert az csökkenti a hatékonyságát! 
  • Ügyeljen rá, hogy a permetlé ne sodródjon el a más kultúrnövényekre, mivel maradandóan károsíthatja azokat. 
  • Alkalmazzon permetező harangot, ha szűk területet permetez és fontos a precizitás.
  • Újonnan telepített gyepfelületen 6 hónap elteltével használható! 
  • Aszályos, kánikulaidőszakban, vagy a fű stresszes (kiégett, legyengült) állapotában ne használja!  
  • A készítményt egy vegetációs időszakban (áprilistól szeptemberig) maximum 2 alkalommal javasolt használni.
  • Két kezelés közt minimum 28 napot várjon!

Legelőkön tilos használni, a lepermetezett és lekaszált növény takarmányozási célra nem alkalmas! Ne használja réten, mezőn legelőn a készítményt a lóhere elleni hatása miatt!

Formuláció: Folyékony vízoldható koncentrátum (SL)

Hatóanyag: 70 g/l 2,4-D + 70 g/l MCPA + 42 g/l MCPP-P + 20 g/l dikamba

Kiszerelés: 100 ml, 0,5 liter

Eltarthatóság: 3 év

Forgalmazási kategória: III

 

Kultúra: Kultúrgyep

 

Károsító: Magról kelő és kétszikű növények

 

Adagolás: 100 ml Dicophar 10 liter permetlé elkészítéséhez

 

100 ml Dicophar 100 négyzetméter terület kezeléséhez elegendő 

 

Engedély száma:

02.5/426/2/2008

Vízi szervezetekre mérsékelten veszélyes. 

Méhekre nem jelölésköteles.

Figyelem! Új füvesítés esetén legkorábban 6 hónap múlva lehet a kezelést elvégezni. A többi kétszikű növényt az esetleges permetfelhőtől óvni kell, mert fitotoxikus hatást okozhat, ezért szeles időben ne permetezzünk! Iskolák, óvodák pázsitjainak kezelését hétvégén, vagy szünet előtt végezzük.