30 fertőző gombás betegség ellen hatékony

65 különböző növényi kultúra esetén alkalmazható
méhkímélő gombaölő szer

Igazi jolly joker a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

peronoszpóra, lisztharmat, paradicsomvész, rozsdabetegségek…

Sajnos a szélsőséges időjárási körülmények miatt egyre nehezebb a védekezés

A klímaváltozás a növényekre is súlyos hatást gyakorol. Az extrém hőmérséklet ingadozás, a szárazságstressz, az UV-ártalom, és a romló talajminőség miatt alacsony tápanyagellátás hatására a növények ellenálló képessége jelentősen legyengül, míg a hirtelen lezúduló, túlzott eső, pára, a gombás fertőzések kialakulásának kedvez, amelyek óriási károkat okozhatnak a tulajdonosok számára. 

A termés akár teljesen megsemmisülhet, a dísznövények esztétikai értéke jelentősen csökkenhet. 

Ha egy kertben felütötte a fejét valamilyen gombás fertőzés, beavatkozás nélkül
nem fog elmúlni.

Mivel a gomba áttelel a fák kérgében, a talajtakarásra használt mulcsban, nagy valószínűséggel számíthatunk a fertőzés megjelenésére a következő tavasszal is, még akkor is, ha a legtöbb fertőzött növényni részt, lágyszárúakat és leveleket megsemmisítettünk.

Egy masszív fertőzés esetén a házi megoldások szerencsés esetben is csak lassítani tudják a terjedést, megállítani nem. Sőt, akár rezisztencia kialakulásához is vezethet. A legegyszerűbb és legbiztosabb  megoldás a gombás fertőzések esetén a körültekintő permetezés, miközben törekedjünk a megfelelő életkörülmények biztosítására.

Új hatásmód

A Zaftra önmagában kijuttatva is hatékony a fertőző gombák blokkolására

A Zaftra a gombasejten belül a gomba létfontosságú szervében, a mitokondriumban fejti ki hatását, megakadályozza a gomba szempontjából létfontosságú energiaképzést, valamint ezzel együtt a gomba légzését is. 

A gombaölő szerek között
– új hatásmódjának köszönhetően –
olyan kórokozók ellen is jó hatékonyságot mutat, amelyek egyéb gombaölő szerekkel szemben már toleránsak.

A Zaftra egyedi tulajdonsága, hogy a szénhidrátok beépülését segíti, ezáltal a termésbiztonságot és termésmennyiségét növeli.

Károsítók, melyekre hatékony:

Gombaölő hatás mellett

Növeli a termésbiztonságot és a termésmennyiséget

Jelentős a növényre gyakorolt kondicionáló-zöldítő tulajdonsága. Megnöveli a zöld levélfelületet, ez hatékonyabb fotoszintézist és szervesanyag beépülést jelent.

A fertőzéstől legyengült növények hamarabb felépülnek.

1.

Az eddig ismert
legszélesebb hatásspektrumú
gombaölő szer:

Az azoxistrobin

számos különféle gombafajjal szemben hatásos, köztük olyanokkal is, amelyek ellen más gombaölő szerek kevésbé vagy egyáltalán nem hatékonyak.

Alacsonyabb dózis:

Az azoxistrobin hatékonysága miatt gyakran alacsonyabb dózisokban használható, mint más gombaölő szerek.

Transzlaminárisan és a xilemben is mozog,

magas vízoldékonysága által a növény minden részébe eljut.

Jó kompatibilitás:

Az azoxistrobint gyakran kombinálják más növényvédő szerekkel, hogy szélesítsék a hatásspektrumot és csökkentsék a rezisztencia kialakulásának esélyét.

2.

rengeteg kultúrában engedélyezett szer

Angyalgyökér – agf02, Bakszakáll, Bimbóskel (hajtatott), Bimbóskel (szabadföldi), Borsmustár (rukkola) (hajtatott), Borsmustár (rukkola) (szabadföldi), Brokkoli (hajtatott), Brokkoli (szabadföldi), Burgonya – bur01, Cékla – veg46, Csillagfürt, Csillagtök/patiszon – veg40, Cukkini (hajtatott), Cukkini (szabadföldi), Cukorborsó – pil01, Cukorrépa – cuk01, Dohány, Édeskömény (közönséges) – veg30, Endívia (hajtatott), Endívia (szabadföldi), Fásszárú dísznövények (hajtatás), Fásszárú dísznövények (szabadföldi), Fejes káposzta (hajtatott), Fejes káposzta (szabadföldi), Fejes saláta (hajtatott), Fejes saláta (szabadföldi), Fejtett bab, Feketegyökér – veg47, Fodros kel, Fokhagyma, Galambbegysaláta (hajtatott), Galambbegysaláta (szabadföldi), Görögdinnye (hajtatott), Görögdinnye (szabadföldi), Karalábé (hajtatott), Karalábé (szabadföldi), Karfiol (hajtatott), Karfiol (szabadföldi), Kelkáposzta (hajtatott), Kelkáposzta (szabadföldi), Kínai kel (hajtatott), Kínai kel (szabadföldi), Komló – kom01, Kukorica (vetőmag), Lágyszárú dísznövények (hajtatott), Lágyszárú dísznövények (szabadföldi), Lencse – pil24, Lestyán – agf23, Lóbab (disznóbab) – pil09, Mák, Metélőhagyma – veg18, Mogyoróhagyma, Mustár, Napraforgó – ind23, Olajretek – ind16, Őszi árpa – kal17, Őszi búza – kal01, Őszi káposztarepce – ind03, Paprika (hajtatott), Paprika (szabadföldi), Paradicsom (hajtatott), Paradicsom (szabadföldi), Pasztinák – veg49, Petrezselyem (gyökér), Póréhagyma – veg11, Retek – ind15, Rizs – riz03, Rozs – kal15, Sárgadinnye (hajtatott), Sárgadinnye (szabadföldi), Sárgarépa – veg45, Sóska – veg21, Spárga – veg23, Spárgatök (hajtatott), Spárgatök (szabadföldi), Szárazbab – pil12, Szárazborsó (sárgaborsó) – pil05, Takarmányrépa – for35, Tavaszi árpa – kal18, Tavaszi búza – kal02, Tavaszi káposztarepce – ind04, Tojásgyümölcs (hajtatott), Tojásgyümölcs (szabadföldi), Torma – veg48, Tritikále, Uborka (hajtatott), Uborka (szabadföldi), Újhagyma (hajtatott), Újhagyma (szabadföldi), Vöröshagyma, Zab, Zamatos turbolya, Zeller (gumó), Zeller (levél), Zöldbab (szabadföldi), Zöldborsó, Zzz-törölt – spárgatök – veg41, Zzz-törölt – sütőtök – veg37

3.

jelentős élettani, juvenilizáló és termésnövelő hatás

Azoxistrobin nagymértékben megnöveli a zöld levélfelületet, ez hatékonyabb fotoszintézist és szervesanyag beépülést jelent.

4.

Méhkímélő szer

Az azoxistrobin jobban kíméli a méheket, mint a többi gombaölő szer.

5.

Rezisztencia lassabban következik be, mint egyes más gombaölő szerekkel szemben

Bár a gombák képesek kialakítani rezisztenciát

az azoxistrobinnal szemben, az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy ez lassabban következik be, mint egyes más gombaölő szerekkel szemben. Ennek ellenére fontos a megfelelő növényvédelmi gyakorlatok alkalmazása, hogy minimalizáljuk a rezisztencia kialakulásának kockázatát.

Rendszerszerű hatás:

Az azoxistrobin rendszerszerű vagy transzlamináris hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes a növényi szövetekbe behatolni és azokon belül elterjedni. Ez segíti a hatóanyagot abban, hogy a növény kezeletlen részeiben is védelmet nyújtson.

Hosszantartó hatás:

Az azoxistrobin lassabban bomlik le a növény felületén, ami hosszabb időtartamú védelmet biztosít a kártevőkkel szemben.

Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Házikerti felhasználás: 7-10 ml /4-10 l víz /100 m2

Zaftra-Igazi jolly joker

Keresse kedvenc a gazdaboltjában

Hatékony permetezőszer növényei gombás fertőzéseire a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

30 fertőző gombás betegség ellen hatékony

Zaftra-Igazi jolly joker a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

65 különböző növényi kultúra esetén alkalmazható méhkímélő gombaölő szer