30 fertőző gombás betegség ellen hatékony

65 különböző növényi kultúra esetén alkalmazható méhkímélő gombaölő szer

Igazi jolly joker a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

Peronoszpóra, lisztharmat, paradicsomvész, rozsdabetegségek…

Sajnos a szélsőséges időjárási körülmények miatt egyre nehezebb a védekezés

683x600_Szelsoseges-idojaras.jpg

A klímaváltozás a növényekre is súlyos hatást gyakorol. Az extrém hőmérséklet ingadozás, a szárazságstressz, az UV-ártalom, és a romló talajminőség miatt alacsony tápanyagellátás hatására a növények ellenálló képessége jelentősen legyengül, míg a hirtelen lezúduló, túlzott eső, pára, a gombás fertőzések kialakulásának kedvez, amelyek óriási károkat okozhatnak a tulajdonosok számára. 

A termés akár teljesen megsemmisülhet, a dísznövények esztétikai értéke jelentősen csökkenhet. 

Ha egy kertben felütötte a fejét valamilyen gombás fertőzés, beavatkozás nélkül
nem fog elmúlni.

Mivel a gomba áttelel a fák kérgében, a talajtakarásra használt mulcsban, nagy valószínűséggel számíthatunk a fertőzés megjelenésére a következő tavasszal is, még akkor is, ha a legtöbb fertőzött növényni részt, lágyszárúakat és leveleket megsemmisítettünk.

Egy masszív fertőzés esetén a házi megoldások szerencsés esetben is csak lassítani tudják a terjedést, megállítani nem. Sőt, akár rezisztencia kialakulásához is vezethet. A legegyszerűbb és legbiztosabb  megoldás a gombás fertőzések esetén a körültekintő permetezés, miközben törekedjünk a megfelelő életkörülmények biztosítására.

Új hatásmód

A Zaftra önmagában kijuttatva is hatékony a fertőző gombák blokkolására

A Zaftra a gombasejten belül, annak létfontosságú szervében, a mitokondriumban fejti ki hatását, ahol megakadályozza energiaképzést, valamint ezzel együtt a gomba légzését is.

A gombaölő szerek között – új hatásmódjának köszönhetően –  olyan kórokozók ellen is jó hatékonyságot mutat, amelyek egyéb gombaölő szerekkel szemben már toleránsak.

A Zaftra egyedi tulajdonsága, hogy a szénhidrátok beépülését segíti, ezáltal a termésbiztonságot és termésmennyiségét növeli.

Károsítók, melyekre hatékony:

Gombaölő hatás mellett

Növeli a termésbiztonságot és a termékmennyiséget

Jelentős a növényre gyakorolt kondicionáló-zöldítő tulajdonsága. Megnöveli a zöld levélfelületet, ez hatékonyabb fotoszintézist és szervesanyag beépülést jelent.

A fertőzéstől legyengült növények hamarabb felépülnek.

Az eddig ismert
legszélesebb hatásspektrumú
gombaölő szer:

Az azoxistrobin

számos különféle gombafajjal szemben hatásos, köztük olyanokkal is, amelyek ellen más gombaölő szerek kevésbé vagy egyáltalán nem hatékonyak.

Alacsonyabb dózis:

Az azoxistrobin hatékonysága miatt gyakran alacsonyabb dózisokban használható, mint más gombaölő szerek.

Transzlaminárisan és a xilemben is mozog,

magas vízoldékonysága által a növény minden részébe eljut.

Jó kompatibilitás:

Az azoxistrobint gyakran kombinálják más növényvédő szerekkel, hogy szélesítsék a hatásspektrumot és csökkentsék a rezisztencia kialakulásának esélyét.

Rengeteg kultúrában engedélyezett szer

Édeskömény (közönséges), Endívia (hajtatott), Endívia (szabadföldi), Fásszárú dísznövények (hajtatás), Fásszárú dísznövények (szabadföldi), Fejes káposzta (hajtatott), Fejes káposzta (szabadföldi), Fejes saláta (hajtatott), Fejes saláta (szabadföldi), Fejtett bab, Feketegyökér, Fodros kel, Fokhagyma, Galambbegysaláta (hajtatott), Galambbegysaláta (szabadföldi), Görögdinnye (hajtatott), Görögdinnye (szabadföldi), Karalábé (hajtatott), Karalábé (szabadföldi), Karfiol (hajtatott), Karfiol (szabadföldi), Kelkáposzta (hajtatott), Kelkáposzta (szabadföldi), Kínai kel (hajtatott), Kínai kel (szabadföldi), Komló, Kukorica (vetőmag), Lágyszárú dísznövények (hajtatott), Lágyszárú dísznövények (szabadföldi), Lencse, Lestyán, Lóbab (disznóbab), Mák, Metélőhagyma, Mogyoróhagyma, Mustár, Napraforgó, Olajretek, Őszi árpa, Őszi búza, Őszi káposztarepce, Paprika (hajtatott), Paprika (szabadföldi), Paradicsom (hajtatott), Paradicsom (szabadföldi), Pasztinák – veg49, Petrezselyem, Póréhagyma, Retek, Rizs, Rozs, Sárgadinnye (hajtatott), Sárgadinnye (szabadföldi), Sárgarépa, Sóska, Spárga, Spárgatök (hajtatott), Spárgatök (szabadföldi), Szárazbab, Szárazborsó (sárgaborsó), Takarmányrépa, Tavaszi árpa, Tavaszi búza, Tavaszi káposztarepce, Tojásgyümölcs (hajtatott), Tojásgyümölcs (szabadföldi), Torma, Tritikále, Uborka (hajtatott), Uborka (szabadföldi), Újhagyma (hajtatott), Újhagyma (szabadföldi), Vöröshagyma, Zab, Zamatos turbolya, Zeller (gumó), Zeller (levél), Zöldbab (szabadföldi), Zöldborsó, Zzz-törölt – spárgatök, Zzz-törölt – sütőtök

Jelentős élettani, juvenilizáló és termésnövelő hatás

Azoxistrobin nagymértékben megnöveli a zöld levélfelületet, ez hatékonyabb fotoszintézist és szervesanyag beépülést jelent.

Méhkímélő szer

Az azoxistrobin jobban kíméli a méheket, mint a többi gombaölő szer.

Rezisztencia lassabban következik be, mint egyes más gombaölő szerekkel szemben

Bár a gombák képesek kialakítani rezisztenciát

az azoxistrobinnal szemben, az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy ez lassabban következik be, mint egyes más gombaölő szerekkel szemben. Ennek ellenére fontos a megfelelő növényvédelmi gyakorlatok alkalmazása, hogy minimalizáljuk a rezisztencia kialakulásának kockázatát.

Rendszerszerű hatás:

Az azoxistrobin rendszerszerű vagy transzlamináris hatással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes a növényi szövetekbe behatolni és azokon belül elterjedni. Ez segíti a hatóanyagot abban, hogy a növény kezeletlen részeiben is védelmet nyújtson.

Hosszantartó hatás:

Az azoxistrobin lassabban bomlik le a növény felületén, ami hosszabb időtartamú védelmet biztosít a kártevőkkel szemben.

Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Házikerti felhasználás: 7-10 ml /4-10 l víz /100 m2

Igazi jolly joker

Keresse kedvenc a gazdaboltjában

Hatékony permetezőszer növényei gombás fertőzéseire a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

30 fertőző gombás betegség ellen hatékony

Zaftra-Igazi jolly joker a kiskertekben, dísznövénykertészetekben és gazdaságokban

65 különböző növényi kultúra esetén alkalmazható méhkímélő gombaölő szer